Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrieven ontvangt u via de post of als uw mailadres bij ons bekend is.

Mailadressen doorgeven aan: advanmelis@ziggo.nl (tel. 076-5416947).

Hieronder 4 nieuwsbrieven:

NIEUWSBRIEF NR. 4                                                      AUGUSTUS 2017

      UITNODIGING EXPOSITIE “STRUBE ONTMOET VAN GOGH”  

VAN GOGHKERK, MARKT 4, ETTEN-LEUR
30 SEPTEMBER T/M 21 OKTOBER 2017
OPENINGSTIJDEN: WOENSDAG T/M ZONDAG 13.30 – 16.30 u.
Toegangsprijzen:  volw: € 4,–    65+ € 3,–
Vrienden/donateurs van Jan Strube: € 2,– 
(met kortingbon).

    VEILING STRUBE-WERKEN: 

ZONDAG 22 OKTOBER 2017 14.00 uur

VAN GOGHKERK, MARKT 4, ETTEN-LEUR
De te veilen werken van Jan Strube (o.a. tekeningen, litho’s, en olieverfschilderijen) zijn voorafgaand aan de veiling daar te zien op zondag 22 oktober 2017 tussen 11.00 en 14.00 uur.

VERJAARDAGS-KUNSTKALENDER


Dit najaar geeft onze stichting een nieuwe verjaardags-kalender uit. Iedere maand laat een prachtig werk van Jan Strube zien. De kalender kost € 12,50 en is vanaf 29 september te koop tijdens de expositie in Etten-Leur en via onze website.

      CLUBKASCAMPAGNE 2017 RABOBANK BREDA.
Alle vrienden van Jan Strube heel hartelijk bedankt voor uw rabobank-clubkas-campagne-stem. Wij zijn heel blij met het resultaat: € 56,68.

  WIJ DANKEN U VOOR UW DONATIE OVER 2017.
Daarmee kunnen wij weer nieuwe activiteiten ondernemen.
Heeft u nog niet gedoneerd dan hopen wij u dat u alsnog minimaal 10 euro stort op Rabobankrekening NL 38 RABO 0172 4844 80 t.n.v. Stichting Vrienden van Jan Strube. Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden.

 NIEUWSBRIEF nr. 1                       maart 2016

 1. Donatie 2016.

U heeft vorige jaren uw belangstelling getoond voor onze stichting. Er is dus ruim voldoende belangstelling voor Jan Strube als kunstenaar en als persoon. Maar om nog verder aan onze plannen en ideeën te werken kunnen we de financiële steun van sponsoren en donateurs echter niet missen. Als u inmiddels nog niet gestort heeft, doen wij dus weer graag een beroep op u om onze stichting financieel te steunen door uw bijdrage voor het jaar 2016 te storten op:

Rabobankrekening NL 38 RABO 01724 844 80 met vermelding van uw naam.

Het bedrag van uw donatie is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend. Maar aan al onze “vrienden van Jan Strube” vragen wij een minimale bijdrage van 10 euro per jaar.

Wij danken u bij voorbaat voor uw donatie.

 1. Clubkascampagne 2016 Rabobank.

Als u lid bent van Rabobank Breda, krijgt u eerdaags weer een stemformulier waarmee u 5 stemmen uit kunt brengen. 2 Stemmen daarvan kunt u uitbrengen op onze stichting. Stem dus (digitaal) tussen 6 en 18 april op ons. Vorig jaar was dit dankzij uw medewerking een succes voor onze stichting en we hopen dat u ons dit jaar ook weer uw stemmen geeft.

Bij voorbaat onze hartelijke dank. Volg de aanwijzingen op het stemformulier op de website www.rabobank.nl/breda.

 1. Nieuwe website.

Neem eens een kijkje op onze geheel vernieuwde website met veel informatie over Jan Strube, zijn leven en werk.: www.janstrube.org. 

 1. Winkel met Jan-Strube souvenirs.

Voor een Jan Strube-souvenir of -cadeautje zoals kunstkaarten, Jan Strube-film, ansichtkaarten, placemat enz. kunt u terecht in onze webwinkel (www.janstrube.org). 

 1. Activiteiten 2015.

Ook het afgelopen jaar waren wij weer behoorlijk actief. Zo waren wij aanwezig bij de presentatie van het nieuwe boek van Anton Joosen over Jan Strube. In het Liesbos werd het “Strubebankje” in gebruik genomen en verscheen er in het najaar een DVD met de film over het leven en werk van Jan Strube. 

 1. Bestuurswijziging.

Anton Joosen en Janus Jochems hebben vorig jaar afscheid genomen en het bestuur bestaat nu uit Ineke Plasmeijer, Ad van Melis en Kees van Oosterhout.

NIEUWSBRIEF nr. 2                       oktober 2016

 1. Bestuurswijziging.

Per 1 juni 2016 is het bestuur als volgt samengesteld: Ad van Melis voorzitter en de leden Ineke Plasmeijer (kleindochter Jan Strube) Kees van Oosterhout en als nieuw lid Hans de Jong 

 1. Nieuwe Jan Strube-flyer.

In verband met de behoefte aan acquisitiemateriaal tijdens exposities, markten enz. hebben we een nieuwe flyer met korte informatie over Jan Strube en onze stichting laten drukken. Zie onze website. 

 1. Strubebankje.

In het mooie Liesbos staat sinds vorig jaar, op de plek waar Jan Strube graag zat, een naar hem genoemd bankje. Bij het bankje staat een plaquette met informatie over Jan. Inmiddels hebben wij het bankje ook voorzien van een plaatje met daarop een QR-code, die meteen doorgaat naar onze website.  

 1. Nieuwe kunstkaarten.

Tijdens de september-jaarmarkt in Prinsenbeek presenteerden wij drie zeer fraaie nieuwe kunstkaarten (vouwbaar A4-formaat) met werk van Jan Strube: Olieverf “Stilleven met messing kan”, Litho “In Brabant” en Litho “Oude Brabantse veemarkt”.

Ze kosten € 2,– per stuk en wilt u een setje van deze drie dan betaalt u slechts € 5,– (incl. envelop en excl. verzendkosten). Zie onze webwinkel.  

 1. Sinterklaas/Kerstcadeau: Jan-Strube souvenirs.

Voor een Jan Strube-souvenir of -cadeautje zoals kunstkaarten, Jan Strube-film, ansichtkaarten, placemat enz. kunt u terecht in onze webwinkel (www.janstrube.org).

NIEUWSBRIEF nr. 3                         maart 2017 

 1. UITNODIGING EXPOSITIE JAN STRUBE EN JAN TANKINK.


Liefde voor de Beek en de schoonheid van het Brabantse land

verenigen twee kunstenaars.

GALERIE DE NISPENHOEVE, BEEKSESTRAAT 76 , PRINSENBEEK

1, 2, 8 en 9 april telkens van 13.00 tot 18.00 uur, gratis toegankelijk. 

Zaterdag 1 april (± 15.00 uur): opening door Frank Timmers met een optreden van gitaargroep Jan Naalden.

Zaterdag 8 april 15.30 uur): lezing door de van zijn boeken over Strube bekende schrijver Anton Joosen. Zijn nieuwe debuutroman “Uriël Acosta” is die middag verkrijgbaar.

Zondag 9 april (± 15.00 uur): optreden door de Beekse Barn Band, een nieuw muziek- gezelschap onder leiding van Tim Welvaars en Naomi Adriaansz

Deze expositie is georganiseerd door Culinart www.culinart.nl in samenwerking met onze stichting en Atelier Tankink (www.ateliertankink.nl). 

 1. Donatie 2017.

Om nog verder aan onze plannen en ideeën te werken, kunnen we de financiële steun van sponsoren en donateurs niet missen. Als u inmiddels nog niet gestort heeft, doen wij dus weer graag een beroep op u om onze stichting financieel te steunen door uw bijdrage voor het jaar 2017 te storten op:

Rabobankrekening NL 38 RABO 01724 844 80 met vermelding van uw naam.

Het bedrag van uw donatie is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend. Maar aan al onze “vrienden van Jan Strube” vragen wij een minimale bijdrage van 10 euro per jaar.

Wij danken u bij voorbaat voor uw donatie. 

 1. Clubkascampagne 2017 Rabobank Breda.

Als u lid bent van Rabobank Breda, krijgt u eerdaags weer een stemformulier waarmee u 5 stemmen uit mag brengen. 2 Stemmen daarvan kunt u uitbrengen op onze stichting. Stem dus (digitaal) tussen 6 en 18 april op ons. Vorig jaar bracht dit € 95,49 op We hopen dat u ons dit jaar ook weer uw stemmen geeft.

Bij voorbaat onze hartelijke dank. Volg de aanwijzingen op het stemformulier op de website www.rabobank.nl/breda. 

 1. Een volgende Strube-expositie in de van Goghkerk, Markt 4, Etten- Leur van 30 september t/m 22 oktober 2017 is in voorbereiding 
 2. Tijdens deze expositie wordt waarschijnlijk ook een veiling van Strube-schilderijen gehouden. Mocht u ook een werk willen laten veilen neem dan even contact op met het secretariaat.